Najdulji pobjednički niz ikad!

Najdulji pobjednički niz ikad!

Možda i niste nikada pokušali zaraditi novce bacajući dvije kockice, ali ste sigurno vidjeli kako to rade na filmskom platnu. U vjerojatno svakom filmu koji se barem dotakao kasina, kockanja i lake zarade netko je morao baciti, na primjer, “zmijske oči” kako se najčešće nazivaju dvije jedinice na kockama.

 

U svakom slučaju, logika pobjeđivanja u ovoj igri je vrlo jednostavna – bacate kockice pa ako dobijete dva ista broja pobjeđujete, kupite uloge i odlučujete hoćete li bacati ponovo, naravno s novim ulozima. Vjerojatnost da se to dogodi i nije tako mala, 1/6 je mogućnost da ćete baciti dva ista broja. Ako baš morate baciti dva točno određena broja, na primjer jedinice, onda vjerojatnost pada na 1/36. Drugim riječima, jednom od 36 bacanja vjerojatno ćete dobiti zgoditak.

 

No što ako trebate, ili barem želite, baciti dva ista broja 154 puta za redom? Ništa lakše, samo što imate šanse da se to dogodi 1/1.56 bilijuna (1 560 000 000 000). Nešto što je toliko nemoguće da je. veće vjerojatnost da ćete dobiti zgoditak ako sjedite na kućnom pragu i čekate da ispadne velika količina novaca iz jurećeg automobila.

 

Ali, upravo to se dogodilo starijoj gospođi iz New Jerseya (bacila je 154 puta za redom kockice, nisu ispali novci iz jurećeg automobila). Patricia Demauro je pri odmoru u Atlantic Cityju bacala kockice točno jedan sat i osamnaest minuta i za to vrijeme bacila jednaki par 154 puta zaredom, bez ijednog promašaja.

 

Pritom nije smanjivala uloge nego je sve zarađeno u prethodnom bacanju stavljala u novi. Koliko je točno novaca zaradila nije nikada otkriveno. Neki stručnjaci smatraju da je riječ o stotinama tisuća dolara, dok drugi tvrde kako je riječ o milijunima. Nakon niza, gospođa Demauro je još dva dana dolazila za isti stol, ali nije odigrala ni je dno bacanje. Samo je promatrala druge i vjerojatno razmišljala na što će sve potrošiti nevjerojatnu zaradu.