Slot dobitne linije i simboli

Slot dobitne linije i simboli

Igrati na slot automatima čini se jako lagano, no da bi izbjegli neka razočarenja važno je poznavati pravila. Najbitnije je poznavati koje dobitne linije se mogu igrati te wild simbole koji pomažu kreiranju dobitne kombinacije.

Dobitna linija je redoslijed pozicija rola koje se gledaju sa lijeva na desno. Igrač bira broj dobitnih linija. One su proporcionalne ulogu. Naravno što više dobitnih linija izaberete veće su šanse za dobitak.  Kada se role prestanu okretati simboli koji se pojave uspoređuju se sa isplatnom tablicom koju svaka igra ima. Ukoliko se dobitna kombinacija pojavi na dobitnoj liniji slijedi isplata. Dobitne linije ne moraju biti vodoravne, mogu biti vertikalne, dijagonalne ili drugačije raspoređene. Broj simbola jednak je broju dobitnih linija.

Svi moderni automati imaju wild simbole. Ti simboli pomažu kako bi igrač povećao svoj dobitak. Wild simboli nam pomažu u kreiranju dobitne kombinacije tako što zamjenjuju standardni simbol na jednoj od rola. Veći broj wild simbola znači i veću isplatu. Većina slot automata zahtjeva da se 5 wild simbola poreda na jednoj roli kako bi se osvojio jackpot. Osim standardnih danas imamo sve više novih, neobičnih, atraktivnih wild simbola. Tako imamo šireći wild, ljepljivi wild, , putujući, lutajući ili zaglavljeni  wild. Zaglavljeni wild prekriva cijelu rolu. Mijenjajući wild se kreće preko role za vrijeme nekoliko okretaja. Šireći wild prekriva cijelu rolu i pretvara svaki standardni simbol u wild. Ljepljivi wild ostaje na jednoj poziciji tijekom nekoliko okretaja te tako povećava šanse za dobitak. Lutajući wild kreira klon i dok originalni simbol ostaje na mjestu klon se pomiče jednu poziciju dolje.

Osim što pomažu u kreiranju dobitne kombinacije wildovi služe i kao multipliers te tako znatno povećavaju dobitak.